9 დეკემბერი 2019
ხინკალი შატილი
ხინკალი- მყარი თხელი ცომისგან გამზადებული პატარა ზომის ტომრებია პიკანტური და წვნიანი ხორცის შიგთავსით.არ აწყენინოთ ქართველები ხინკალის ჩვენი პელმენებთან შედარებით. და არავითარ შემთხვევაში არ შეიძლება დანის და ჩანგლის გამოყენება! ხინკალს მიირთმევენ მხოლოდ ხელით.ხინკალი ცოტათი დავხაროთ,ფრთხილად მოვკბიჩოთ ცომი ისე, რომ ბულიონი არ დაგვეღვაროს ,შევსვათ ცხელი ბულიონი,დამახასიათებელი ხმის თანდასწრებით,შემდეგ კოვზით ხვრელში ვამატებთ უბრალო ნიორის სოუსს( წყალი და წვრილად დაჭრილი ნიორი) ან საწებელს,და ამის შემდეგ სიამოვნებით ვაგემოვნებთ შიგთავსს... ხინკლის ე.წ. კუდს ვტოვებთ ტეფშზე. კუდების რაოდენობით გამოვლინდება ყველაზე სუსტი მჭამელი.არ შეგვარცხვინოდ!

